MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka najlepiej zjadać tuż po ich ugotowaniu bądź usmażeniu....
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu

Jajka

Jajka najlepiej zjadać tuż po ich ugotowaniu bądź usmażeniu. Po ponownej obróbce cieplnej mogą stać się źródłem szkodliwych bakterii ze względu na szybko namnażającą się salmonellę. Wywołuje ona poważne zatrucia pokarmowe. Ponadto, takie jajka będą znacznie bardziej ciężkostrawne.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->

Zobacz również

Falubaz Zielona Góra idzie śladem Stali Gorzów. Zremisował w Lublinie

Falubaz Zielona Góra idzie śladem Stali Gorzów. Zremisował w Lublinie

Kacper Ruciński bawił widzów w Resursie Obywatelskiej. Byliście na występie? [FOTO]

NOWE
Kacper Ruciński bawił widzów w Resursie Obywatelskiej. Byliście na występie? [FOTO]

Polecamy

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Pamela Anderson już nie przypomina dawnej siebie. Zobacz, jak się zmieniła

Zrób tę maseczkę z rośliny, którą masz w kuchni. Ja wypróbowałam. Ujędrnia i łagodzi

Zrób tę maseczkę z rośliny, którą masz w kuchni. Ja wypróbowałam. Ujędrnia i łagodzi

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!