MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ziemniaki to kolejny produkt, który najlepiej jeść zaraz po...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu

Ziemniaki

Ziemniaki to kolejny produkt, który najlepiej jeść zaraz po przygotowaniu. Odgrzewanie ich wpłynie nie tylko na walory smakowe, które ulegną znacznemu pogorszeniu, ale też na właściwości zdrowotne. Pozostawienie ugotowanych ziemniaków w temperaturze pokojowej przez dłuższy czas może przyczynić się do rozwoju bakterii clostridium botulinum. Jej spożycie może skończyć się zatruciem jadem kiełbasianym, którego objawem są m.in. osłabienie organizmu, niewyraźne widzenie, a nawet trudności z mówieniem.

Czytaj też:Te zioła są świetne na zdrowie i urodę. Sprawdź, co warto pić!

Zobacz również

Excentrycy - spektakl w Kujawsko-Pomorskim Teatrze Muzycznym w Toruniu w ten weekend

Excentrycy - spektakl w Kujawsko-Pomorskim Teatrze Muzycznym w Toruniu w ten weekend

Śmiertelny wypadek. Motocyklista zderzył się z ciągnikiem Ursus, zginął na miejscu

Śmiertelny wypadek. Motocyklista zderzył się z ciągnikiem Ursus, zginął na miejscu

Polecamy

Ten napój spala tłuszcz z brzucha. Taka ilość pozwoli ci pozbyć się oponki i boczków

HIT DNIA
Ten napój spala tłuszcz z brzucha. Taka ilość pozwoli ci pozbyć się oponki i boczków

Najlepszy sposób na gotowanie brokułów. Poznaj 3 metody

O TYM SIĘ MÓWI
Najlepszy sposób na gotowanie brokułów. Poznaj 3 metody

Dorota Landowska chroni swoją prywatność. Czy wiesz, kto jest jej mężem?

Dorota Landowska chroni swoją prywatność. Czy wiesz, kto jest jej mężem?