6 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![W pozostawionym na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e5/dd/63f616011191d_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny
Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu
Ryż
W pozostawionym na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub przechowywanym dłużej niż jeden dzień w lodówce ryżu mogą rozwinąć się bakterie, które mogą zaowocować biegunką, nudnościami i wymiotami. Bakterie te nie giną pod wpływem ciepła, ale wytwarzają toksyczne związki.
Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->
Czytaj też:W taki sposób przyspieszysz swój metabolizm. Mamy sprawdzone sposoby