MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sok z surowego buraka stosowany jest często przez sportowców...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Wzmacniają pracę mięśni

Sok z surowego buraka stosowany jest często przez sportowców jako naturalny środek zwiększający wydolność organizmu. Zawarte w tym napoju azotany w łagodny sposób rozszerzają naczynia krwionośne, dzięki czemu do serca, innych narządów oraz mięśni dostarczana jest znacznie wyższa zawartość tlenu, co poprawia sprawność fizyczną. Nieco słabszą właściwość może wykazywać barszcz czerwony przygotowany na naturalnym zakwasie buraczanym.

Zobacz również

Michał Bajor świętuje 50-lecie swojego debiutu. Wyjątkowy recital porwał publiczność

Michał Bajor świętuje 50-lecie swojego debiutu. Wyjątkowy recital porwał publiczność

Porażka piłkarzy KSZO 1929 Ostrowiec z Wiślanami Jaśkowice 0:2

Porażka piłkarzy KSZO 1929 Ostrowiec z Wiślanami Jaśkowice 0:2

Polecamy

Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

HIT DNIA
Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać

Nowy komendant straży w Nowym Tomyślu. Kim jest bryg. Sebastian Kozłowski?

Nowy komendant straży w Nowym Tomyślu. Kim jest bryg. Sebastian Kozłowski?