MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich...
fot. Zozz/pixabay.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Owoce i kwiaty

Chcemy zdrowia, a więc i owoców. Pożądana jest nie tylko ich obecność w deserach czy sosach, ale też aromat w różnych daniach i napojach. Teraz są jednak podkręcone dodatkiem jadalnych kwiatów, takich jak lawenda, czarny bez, hibiskus czy róża. Ich zapach dobrze łączy się aromatem owoców rodzimych i egzotycznych, takich jak jabłko, gruszka, jeżyna, mango, żurawina, morela, marakuja, liczi, karambola. Smakowite kombinacje to m.in. czarna porzeczka, kwiat czarnego bzu i malina moroszka czy malina, wiśnia i żurawina.

Zobacz również

Lęborska artystka Marika w projekcie "Kreatorzy: tkanina z Pomorza" w Gdańsku

NOWE
Lęborska artystka Marika w projekcie "Kreatorzy: tkanina z Pomorza" w Gdańsku

Piłkarze ręczni Industrii Kielce rywalizowali na gokartach. Były duże emocje! [FOTO]

Piłkarze ręczni Industrii Kielce rywalizowali na gokartach. Były duże emocje! [FOTO]

Polecamy

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Łukasz Frański - dyrektor ZS nr 1 w gronie doradców Ministra Edukacji

Łukasz Frański - dyrektor ZS nr 1 w gronie doradców Ministra Edukacji